Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2007 00:26 - Секс за една вечер – не е за всеки
Автор: pymuty Категория: Тя и той   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
0



Колко пъти ви се е случвало да се събудите до някой непознат и да ви трябват няколко секунди да се опомните къде сте и с кого? - Никога? Един-два пъти? Или пък това е вашият начин на живот?

От който и “тип” да сте, това не ви определя нито като порядъчна, нито като развратна.

През 21ви век сексуалните норми са толкова размити, че нищо не е забранено, нито пък има право да бъде осъдено. Това трябва да ни радва, защото всяка жена има свободата да избира начина си на живот, без да й тежат твърде много социалните норми.

Сексът за една вечер отдавна не е табу и почти няма жена, която да не е опитвала от този до скоро „забранен“ плод.

Защо обаче го правим?

Обикновено жените, които се отдават на „one night stand“ се делят най-общо на две - „мъжемелачки“ и „отхвърлени от любимия“.Твърде сложно е да се формулират психологическите причини, просто защото те са индивидуални и е трудно да ги сложим под общ знаменател. Щом обаче сте стигнали до там, то вероятно има причина.

Научно доказано е, че жените (с малки изключения) не са така първосигнални в сексуалните си желания както мъжете и щом видят хубав мъж, не тръгват с идеята да го вкарат в леглото си. За 80% от жените е много по приятен флиртът и чувството, че са желани, отколкото самият сексуален акт с непознат. Това е част от заложените ни стремежи винаги да се харесваме на противоположния пол. Продължението, в много от случаите, е алкохолна грешка.

Ако обаче сте от тази част, която сте продължили започналата „игра“ от клуба към спалнята, то запомнете един съвет: не се отдавайте на любовни емоции и не търсете пластове от чувства.

Забавлявайте се, гледайте на мъжа до вас като на „играчка“, защото в тази ситуация той не гледа с по-различни очи на вас. Невъзможно е за няколкото часа, в които сте разговаряли сред шум и музика, той да си е представял бъдещия ви съвместен живот. Бъдете сигурни, че докато сте обяснявали колко зает човек сте, той ви е събличал в ума си и всичко, което ви е изприказвал, е било само с тази цел.

Легнете ли с мъж от първата вечер, вие ще си останете в графа „само за секс“.Всички останали продължения на подобно начало са изключения от правилото.

Именно затова сексът за една вечер не е за всеки. Има огромна вероятност, вместо удовлетворена, на следващата сутрин да се почувствате доста унизена. Така често започват депресивните състояния при много от жените. Още по-голям проблем би било, ако имате очаквания към въпросния мъж, а насреща видите отегчен поглед и апатично поведение. Подобна история може да ви изкара от равновесие месеци наред – очаквания, разкаяние, комплекси.

Друга група жени преминават на противоположната крайност. Фактът, че са ги третирали като „леки“, ги тласка подсъзнателно да се вживеят в тази роля и да се превърнат наистина в такива. Те се пристрастяват в новото си амплоа, започват да трупат бройки, да демонстрират провокативност и разврат. Така искат да покажат на света и на себе си, че са силни и неуязвими и че те използват мъжете, а не обратното. Това обаче е също форма на душевно неравновесие, което не кара никоя жена да се чувства пълноценна, а точно обратно – объркана и търсеща собственото си аз.


Изводът? - Ако не сте сигурна, че сексът за една вечер е за вас и че няма да го отминете с лека ръка, не го правете, за да си спестите разочарованието от самите себе си. Ако все пак се случи, и се чувствате зле, правилната гледна точка е: „Поне пробвах“.


Тагове:   вечер,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pymuty
Категория: Забавление
Прочетен: 23554
Постинги: 14
Коментари: 1
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031