Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2007 00:17 - Как да се справиш с призрака на бившата?
Автор: pymuty Категория: Тя и той   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.10.2007 00:19


Миналите връзки...
Трябват ни месеци да се откъснем от тях, седмици, за да разберем, че всъщност той не е единственият мъж на света и години, за да спрем да ги вмъкваме случайно в разговора. Не е изненадващо, че повечето от нас постоянно имат нужда да говорят на подобни теми и с настоящата си половинка. При мъжете обаче нещата не стоят точно така, те не споделят толкова лесно и затова понякога въображението ни сътворява безброй сценарии, ръководено от липсата на информация относно миналото му. Преди да полудееш напълно, трябва да си зададеш следните 4 въпроса:


1. Защо искаш да знаеш повече за бившата му?

Искаш да знаеш повече за миналото му, което е разбираемо. Но ако просто се опитваш да сравниш нея със себе си, това не е никак добра идея. Преди всичко трябва да знаеш, че, ако той искаше да се завърне към миналото си, все още щеше да е там и с нея. Трябва да се фокусираш над момента тук и сега. Внимавай, защото докато ти душиш в миналото, а той се опитва да свикне с настоящето, има вероятност да се разминете.

2. Защо според теб не обича да говори за миналото си?

Има две вероятни причини за мълчанието му. Първо, той не разбира защо трябва да говори за това. Излизал е с някакво момиче, нещата не са получили и връзката им е приключила. Точка. За него най-важно е какво се случва в момента, а не в миналото. Втората причина е, че според него, ако ти разкаже повече за бившата му приятелка, това ще породи въпроси от типа на „Тя по-хубава ли е от мен?“ и „С коя от двете ти е по-добре в леглото?“. Затова твърде вероятно е той да мисли, че мълчанието е по-безопасната стратегия.

3. Състезаваш ли се с миналото му?

Ако наистина го правиш, как мислиш да създадете общо бъдеще? Факт е, че той няма да е мъжът, който е и когото обичаш без миналото си. Затова вместо да се състезаваш с предишните изживявания, по-добре ги приеми и насочи енергията си към настоящето.  

4. Какво имаш нужда да ти каже, за да се успокоиш?

Какви са очакванията ти за това, което ще ти каже за бившата му приятелка? Мислиш ли, че са реалистични? Не се впускай в разговор за това без стриктен списък на нещата, които искаш да чуеш. Опитай се да слушаш, без предварително да си се настроила негативно.

План за действие:?

  • Избери подходящ момент (например докато гледате телевизия) и започни разговора за миналото ви. Ако искаш той да разкаже повече за неговото, ти направи същото за своето. Ако стратегията проработи и той проговори, попитай за бившата му в същия контекст („Влади винаги оставяше чиниите си мръсни, ами Мария?“). Бъди спокойна, заинтригувана, непредпазлива – така ще му е по-лесно да говори.
  • Дай му адекватно обяснение защо искаш да знаеш повече за бившата му. Добър повод е например поканата, която получихте за сватба. Там тя ще е заобиколена от приятели и ти ще се чувстваш като недостоен противник.
  • Бъди ясна и умерена. Ако той разбере, че не падаш от небето, ще му е по-лесно да ти даде отговора си в прав текст.
  • Бъди реалист! Не очаквай да ти разкаже цялото си минало наведнъж. Не искай да получиш всичко на минутата, а му дай малко време, само така той ще се отпусне, за да ти даде нужните отговори.



Тагове:   как,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pymuty
Категория: Забавление
Прочетен: 23722
Постинги: 14
Коментари: 1
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930