Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2007 01:22 - “ДЕСЕТТЕ НАЙ-” ВЪВ ВАШИЯ ЗИМЕН ГАРДЕРОБ
Автор: pymuty Категория: Хоби   
Прочетен: 1026 Коментари: 0 Гласове:
0



imageКогато лятото си отиде... започва трескавото обикаляне на магазините. Масовата истерия около попълването на есенно-зимния гардероб с “фешън” дрехи обаче се оказва не дотам приятна емоция ако е съпроводено с въпроси от типа “Какво е модерно през този сезон?”, “Как да съчетая всичко, което е актуално?” и т.н.

Верни на намерението си да бъдем ваш ценен помощник, направихме виртуален тур на модните бутици и ето какво открихме. Вижте десетте топ-предложения за сезон есен-зима 2007-2008, които задължително трябва да присъстват във вашия гардероб.

imageСАКОТО - ГЛАВЕН ГЕРОЙ
През този сезон сакото е главно действащо лице и вие сте изгубени без него. Независимо дали е пачуърк, с качулка, с много широки ръкави, с голяма яка или с кръгли рамене. Особено гореща е тенденцията за съчетаване на късо до кръста сако и панталон или пола с висока талия.

ЗАВРЪЩАНЕТО НА РОКЛЯТА
Независимо от ниските температури, роклята доминира по световните сцени. С дължина до коляното или над него, прилепваща плътно по тялото или разкроена, тя прави своето голямо завръщане право във вашия гардероб. Изберете актуалната и през този сезон балонообразна рокля или права и вталена, но разиграна с различни срязвания и декорации. Независимо от модела обаче, задължително подчертайте талията с колан!

imageimageimage

imageДЖИНСИ КАТО НА МАДОНА
Джинси, джинси, джинси...те отново са ключова фешън дреха. Сега обаче се появяват по-тесни отвсякога, с висока талия или стеснени около глезена. Мадона отново върна модата на високата талия в Англия и тази тенденция бързо си проправя път. Освободете място за нея и във вашия гардероб.

imageМъжко момиче
Покажете, че сте мъжко момиче и заложете на денди-визията. Фракът вече е част от дамския гардероб, а визията, която осигурява е зашеметяваща. По-олекотен вариант е съчетаването на елегантен дамски костюм с вратовръзка или папийнка например.

 

imageС ДВЕ КУКИ
Плетивата никога не са били така в светлината на прожекторите, както сега. Вълна, мохер, кашмир - актуални са във всичките им разновидности. Пуловер с голяма яка или сако, наподобяващо жилетка? Решавате вие.

СЕКСИ ТОП
Наред с всички останали тенденции, блузките се представят в най-женствения им вариант. Изработени са от меки и нежни материи като дантела и коприна, с много набори и панделки. Деколтето е v-образно или пък е плътно по врата, наподобяващо яка на риза. Каквото и да изберете, не забравяйте ключовата дума: женственост.


imageОБЕМ И ЛАК
Независимо дали ще изберете чанта, обувки, колан или някакъв друг аксесоар, нека те да бъдат от лак. При чантите забравете мини-предложенията. Актуални са обемните или тип “торба”, които събират целия дамски арсенал. Обувките за есента и зимата са по-груби и с причудливи форми. Хит са искрящите цветове и високите токове.

ШАПКА - (НЕ)ВИДИМКА
Ако искате да ви забележат навсякъде и да се превърнете в звездата на деня, сложете шапка. Върнете се в 20-те години на миналия век и заложете на романтичния британски аристократизъм с мини-шапки, прилепнали по главата или пък просто с декорация от лента с перо. Ако сте любителка на по-съвременния стил се спрете на кожена барета или такета от плат.

imageimageimage


БИЖУТАТА – КЛАСИКА В ЖАНРА
Дръзките бижута са хитов аксесоар. Големите камъни (не е задължително да са скъпоценни) или инкрустации придават необходимия шик на всеки тоалет, с който са съчетани. Не забравяйте да добавите гривна – нека по нея също блестят камъни. И накрая - задължителните за този сезон висулки, медальони, гердани...Одобряваме ги всички. Колкото по-големи и забележими, толкова по-добре.

imageЦВЕТОВЕТЕ – НОВИЯТ АКСЕСОАР
Една от хитовите тенденции през студения сезон са...цветовете на скъпоценните камъни. Не можем да ги подминем, защото те завладяха модните подиуми и колекциите на световните дизайнери. Аметист, рубин, изумруд са новите сиво и черно. Специалистите съветват да лавирате с интензитета на тези нюанси в зависимост от цвета на вашата кожа – по-бледи тонове за светъл тип кожа и по-наситени за дами с тен.

Снимки:
1.– 2. Сакото във всичките му варианти е големият хит през този сезон.
3.– 5. Роклята прави своето голямо завръщане.
6. Талията при джинсите зае своето място.
7. Мъжката визия се наложи в дамския гардероб.
8. Плетивата заеха достойно място през студения сезон.
9. Въпреки ниските температури женствеността е водеща във визията на дамите.
10. Чантата ви за студения сезон трябва да бъде голяма и лачена.
11. Изберете шапка според собствения ви стил.
12. Висулки и медалиони ще разнообразяват облеклата през зимата.
13. Цветовете на скъпоценните камъни са новият аксесоар.
Фото: about.com и www.squidoo.com


ТЕСНИ РОКЛИ И МОМЧЕШКО ИЗЛЪЧВАНЕ

Две тенденции със сигурност ще доминират през есенния сезон: стиловете а ла гарсон или унисекс, от една страна, и съблазнителните сексапилни форми, от друга. И в предишни времена бе модерно жените да придобиват момчешки вид, но сега този маниер е по-изтънчен и не заличава толкова натрапчиво женствеността. На мода идват колежанските панталони и отделни елементи от типичния мъжки официален гардероб, изтъкват от модните централи на “Макс и Ко”, “Бенетон” и “Марела”. В добавка от “МаксМара” препоръчват тесни рокли, които подчертават формите на тялото, придавайки повече привлекателност и простота. Хитовите облекла задължително са с колан и са изработени от плат с изразена структура или от блещукащ туийд. Кoжата и мъхестите синтетични материи също не са за пренебрегване, защото с успех ще раздвижат есенните визии. Особено актуални са кожените якета, както и тъмните, скроени по тялото костюми. Лекота и младежко излъчване, постигани чрез комбинация на къси якета и флуидни рокли привличат вниманието в предложенията на “Мотиви”.

imageimageimage

Що се отнася до аксесоарите, модните метеоролози предричат огромно разнообразие при чантите - от пищни и декоративни до носени на рамо минималистични модели. Акцент при обувките са съчетанията от няколко цвята, в стил 40-те или класическите високи затворени обувки. Ефектен довършващ детайл са откроявщите се, показни ръкавици.


Снимки:
1. “Марела”, есен-зима 2007-2008
Фото: © “Marella”
2. “Мотиви”, есен-зима 2007-2008
Фото: © “Motivi”
3. “Макс и Ко”, есен-зима 2007-2008
Фото: © “Max&Co”



Тагове:   гардероб,   най,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pymuty
Категория: Забавление
Прочетен: 23750
Постинги: 14
Коментари: 1
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930